A friss brokkolit megtisztítjuk, a fagyasztottat kissé felengedjük, majd apró rózsákra szedjük. A friss brokkoli szárát meghámozzuk és apróra kockázzuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk.
Fazékban felhevítjük a vajat, és megfuttatjuk rajta a hagymákat. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat (a frisset a szárral együtt) és a zöldborsót, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk. Ezután mérsékelt tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
Közben a feta sajtot szétmorzsoljuk, a leöblített menta leveleit lecsipkedjük és csíkokra metéljük. A levest felöntjük a tejszínnel, majd félrehúzzuk, és botmixerrel pürésítjük a fazékban. Sóval, borssal ízesítjük, reszelünk bele egy csipetnyi szerecsendiót, és felforrósítjuk. A sajttal és a mentával megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.