A sárgabarackot leforrázzuk, lehúzzuk a bőrét, megfelezzük és kimagozzuk. A barnacukrot a mézzel együtt karamellizáljuk, majd a karamellbe öntjük a barna rumot.
A sárgabarackot is a lábosba borítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd hozzáadjuk a vaníliát, a fahéjat és 1-2 nagyobb narancshéjat, végül pedig az egészet puhára főzzük
Amíg a gyümölcsleves fő, elkészítjük a túrógombócot. Ehhez összekeverjük a túrót, a tojást, a grízt, a barnacukrot és a vaníliát, majd 20 percre a hűtőbe tesszük.
Ha megfőtt a leves, kivesszük belőle a narancs héját, majd a főzőtejszín hozzáadásával az egészet leturmixoljuk, lehűtjük és tálalásig félretesszük.
Egy lábosban vizet forralunk egy csipet sóval. (Ha a víz forr, mérsékeljük a lángot, hogy éppen csak gyöngyözzön.) Apró gombócokat készítünk és kifőzzük a gyöngyöző vízben, majd tálalásig félretesszük őket. Végül megpirítjuk a mandula szeleteket is.
Egy tányérba öntjük a hideg levest, óvatosan belehelyezzük a túrógombócokat, majd az egészet meghintjük a pirított mandulával. Mentalevéllel és reszelt narancshéjjal díszítjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a sárgabarack krémleves túrógombóccal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.