Előkészítjük a zöldségeket és a gyümölcsöt: a zellergumót megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. A zellerszárakat is alaposan megmossuk, és apróra daraboljuk. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a körtét megmossuk, meghámozzuk, a csumáját, szárát eltávolítjuk, és ezt is feldaraboljuk.
Egy fazékba kevés olívaolajat öntünk, közepes hőfokon hevíteni kezdjük. Hozzáadjuk a kétféle zellert, ízlés szerint sózzuk, majd összekeverjük.
Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, borsozzuk, majd 6-8 percig kevergetve pirítjuk. Akkor jó, ha a zellerkockák kicsit lepirulnak, megbarnulnak.
Az alapot fűszerezzük szerecsendióval, ezt is elkeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt körtét. Végül felöntjük annyi alaplével, amennyi ellepi az egészet.
Lefedve, alacsony lángon 20-25 percig főzzük, amíg minden puha nem lesz, ezután elzárjuk a lángot a leves alatt, és botmixerrel egyneműre pürésítjük a levest.
Utolsó fázisban hozzáadjuk a tejszínt, elkeverjük, és újra melegíteni kezdjük a levest. Ha felforrt, hozzáadjuk a vajat, ezzel még gazdagabb ízűvé és selymesebbé tesszük a krémlevest.
Az elkészült levest forrón tálaljuk, megszórjuk friss kakukkfűvel, és baconcsipszet adunk mellé
Nézd meg videón, hogyan készül a körtés zellerkrémleves:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.