A barackot megmossuk, elfelezzük, a magot eltávolítjuk. Egy turmixgépbe rakjuk az elfelezett barackot, hozzáadjuk a mentaleveleket, ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, fűszerezzük fahéjjal, kardamommal, citromlével, reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat is, a görög joghurtot, a tejszínt, és a tejet, végül egy csipet sót.
A turmixgépet lezárjuk, és 6-8 perc alatt homogénre turmixoljuk. Az elkészült friss üde levest tálalhatjuk azonnal, de pihentethetjük a hűtően. Adhatunk hozzá tejszínhabot, de pirított mandulával, dióval is fogyaszthatjuk, dekorálhatjuk mentalevéllel.
Nézd meg videón is, hogyan készül a sárgabarack-krémleves mentával:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.