A megmosott csirkét leveses fazékba tesszük a babérlevéllel, a borókabogyóval, a szegfűszeggel, a szemes borssal és 1/2 tk sóval együtt. Annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, majd felforraljuk. Közben a leveszöldséget megtisztítjuk és feldaraboljuk.
Forrás után a tüzet mérsékeljük, és a főzőlé tetejéről habszedő kanállal eltávolítjuk a habot. A leveszöldséget a fazékba tesszük, és a csirkével együtt puhára főzzük kb. 1 óra alatt. Közben a habot időről időre leszedjük.
A csirkét kivesszük a fazékból, és hűlni hagyjuk. A főzőléből kimérünk 2,5 dl-t. A csirke húsát leválasztjuk a csontokról és falatnyi darabokra vágjuk.
A vajat gyenge tűzön felolvasztjuk, és világosra pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük kb. 1/2 dl fehérborral, és habverővel simára keverjük. Folytonos keverés közben egymás után hozzáadjuk a maradék bort, a kimért főzőlét és a tejszínt. Beleforgatjuk a zöldborsót, valamint a spárgát, és kb. 5 percig forraljuk.
A húst felmelegítjük a zöldséges szószban, és sóval, borssal, valamint frissen facsart citromlével ízesítjük. Frissen tépett petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.