Körömpörkölt csülökkel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Epres blondie
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
Farsangi szalagos fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
Klasszikus kuglóf
Kínai szezámmagos csirke
Tojásos nokedli fejes salátával
Zöldborsó

Receptek zöldborsó hozzávalóval

Leírás

A zöldborsó nem csak hazánkban, hanem világszerte ismert és kedvelt zöldség, mely a hüvelyesek családjába tartozik. Változatosan felhasználható és rendkívül értékes, tápanyagban gazdag alapanyag, tele növényi fehérjével és esszenciális aminosavakkal. 100 gramm borsó elfogyasztásával fedezhetjük a napi C-vitamin-szükséglet közel felét, de jelentős az A-, a B1- és a K-vitamin tartalma is. 

Szezonja idején frissen érdemes beszerezni: keressük az élénk középzöld színű hüvelyeket, és kerüljük a foltos, nagyobb szeműeket. 

A zöldborsó cukortartalma viszonylag magas, így érdemes odafigyelnünk erre fogyasztása során.

Mikor vedd?

A zöldborsó szezonja évente kétszer: június és szeptember környékén aktuális. Ezen kívül fagyasztva természetesen egész évben elérhető.

Hogyan tárold?

A friss borsó hűtőszekrényben körülbelül egy hétig tárolható.
Tápérték(100 g)
81 kcal Energia
0.4 g Zsír
8.8 g Szénhidrát
5.4 g Fehérje
Zöldborsó receptek (881 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.