A csirkemellfilét alaposan megmossuk, majd kicsi kockákra vágjuk. Ha ezzel elkészültünk, akkor egy magasabb falú serpenyőben felforrósított olajon megpirítjuk. Ha a csirke már kifehéredett, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a borsót, a leszűrt és lecsepegtetett kukoricát, valamint a felaprított bazsalikomot. Ezután addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Közben sózzuk és borsozzuk.
A réteslapot kitekerjük, majd megkenjük őket olvasztott vajjal. Ezután 3-3 lapot egymásra rétegezünk, így kapunk majd két tekercset. Következő lépésben a két háromrétegű lapon egyenletesen elosztjuk a csirkés ragut, feltekerjük, aztán mindkét rudat 8-8 szeletre vágjuk.
Előveszünk egy tűzálló tálat, amit először alaposan kivajazunk, aztán állítva elrendezzük benne a szeleteket. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük a kis tekercseket. Magában is isteni finom, ám paradicsommártással kiegészítve még ízletesebb lesz.
Nézzétek meg a zöldséges csirketekercsek elkészítését videón is:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.