Megtisztítjuk a sütőtököt, majd finomra reszeljük. (Érdemes egy konyharuha segítségével kinyomkodni belőle a nedvességet, ugyanis ellenkező esetben könnyen eláztathatja a tésztát.)
A török mogyorót ledaráljuk, majd egy száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukor felével és az olajjal, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és a citrom reszelt héját. Ezután beledolgozzuk a kifacsart sütőtököt és a darált mogyorót.
A lisztet elkeverjük vagy összeszitáljuk (utóbbi jobb megoldás) a sütőporral, aztán apránként a tökös masszába szórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével, és óvatosan a muffintésztába keverjük.
Ecset segítségével a muffinsütő mélyedéseit kikenjük egy kevés olvasztott vajjal, majd 3/4 részig megtöltjük a formákat a masszával.
185 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 20-30 perc) sütjük. Tálalás előtt megszórhatjuk egy kevés porcukorral.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MOGYORÓS-SÜTŐTÖKÖS MUFFIN
Megjegyzés
A megadott mennyiség kb. 12-16 db muffin sütéséhez elegendő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.