A tésztához összekeverjük a liszteket, a sütőport és a sót. Hozzáöntjük a tejet, tejszínt, beletesszük a tojásokat, valamint az eritritet, és kézi habverővel gyorsan összedolgozzuk.
Egy 23 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, kilisztezünk (én GM zabpehellyel szórtam meg), majd a kimagozott meggyet beleszórjuk.Ráöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Azonnal, de legalábbis langyosan tálaljuk. Ez a pite úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája, tehát ne süssük túl!
Ismerkedem a francia konyha remekeivel, eredetileg ezt a pitét cseresznyével készítik, de mára elterjedté vált a meggyes, szilvás változat is. Gluténmentes!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.