A meggyes krémes elkészítéséhez a sütőt légkeverésen előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztából 3 cm széles és 10 cm hosszú csíkokat vágunk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és ráhelyezzük a tésztalapokat, és mindegyiket megszórjuk porcukorral. Letakarjuk sütőpapírral és leszorítjuk egy másik tepsivel. Ezután a sütőbe tesszük, és 10-12 perc alatt megsütjük.
A krémhez a meggylét felforraljuk a vaníliarúd kikapart belsejével. A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral és a keményítővel, majd a felforrt meggylevet hozzácsorgatjuk a tojásos keverékhez. Visszatesszük a gyorsforralóba és besűrítjük, végül hozzákeverjük a vajat, és félretesszük hűlni.
A roppanóshoz karamellizájuk a kristálycukrot. Közben durvára aprítjuk a pisztáciát, és elkeverjük a sóval. A kész karamellre ráöntjük a pisztáciát és gyors mozdulatokkal átkeverjük. Azonnal sütőpapírra borítjuk, elterítjük és hagyjuk kihűlni. Teljes kihűlés után összezúzzuk.
A leveles lapokból 3 szükséges. Az alsó réteget megtöltjük a meggyes krémmel, erre egy réteg tészta kerül, amit ismét megkenünk a krémmel és lezárjuk a 3. lappal. A desszertet oldalra fordítva tányérra tesszük, így látszódnak a rétegek. A felvert tejszínhabbal díszítjük a desszert felét, végül megszórjuk a roppanóssal.
Nézzétek meg videón, hogyan készül leveles tésztából a meggyes krémes pisztácia ropogóssal:
Megjegyzés
Recept: Nagy Violetta az Ide süss! 3. évadának Mindmegette különdíjasa.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.