A kekszet késes aprítóba tesszük, és morzsásra törjük. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és összedolgozzuk.
A meggybefőtt levéből a cukorral és a vaníliás pudingporral meggyes krémet készítünk, és habzsákba töltjük. A meggyszemeket félretesszük.
A mascarponét a habtejszínnel és 10 dkg megolvasztott csokoládéval lágy habbá verjük, és ezt is habzsákba töltjük.
Következhet az összeállítás. Egy pohárba kekszmorzsát kanalazunk. Erre jöhet a meggyes krém és néhány szem gyümölcs, majd a mascarponés krémből is nyomunk a tetejére. Újabb kekszes réteg következik, majd jöhet a meggyes krém, meggyszemek és a csokis mascarpone.
A tetejét néhány szem gyümölccsel és a megmaradt, lereszelt csokoládéval díszítjük.
Nézd meg videón is, hogyan készül a Fekete-erdő pohárkrém!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.