Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Krémes spenótfőzelék
Babgulyás
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus grízgaluska leves
Mézes-mustáros csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Kapros tökfőzelék virslivel
Epres blondie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Praktikus

Így lesz tökéletes a rántotta air fryerben sütve

Air fryer
A forrólevegős sütők egyre népszerűbbek és ennek jó oka van: használatuk egyszerű, kényelmes és segítségükkel egészségesebb ételek kerülhetnek a tányérunkra. Tudtad, hogy rántottát is készíthetsz benne? Mutatjuk, hogyan!

Ha van air fryered és nem szeretnél többé tojásos serpenyőt mosogatni, viszont jó lenne gyorsan egy finom reggeli, itt az idő, hogy beizzítsd a forrólevegős sütőt. Mutatjuk, hogy mire figyelj!

Rántotta szilikon formában
Rántotta szilikon formában: színes, vidám reggeli / Fotó: Shutterstock

Szerezz be szuper kiegészítőket

Ahhoz, hogy tényleg kevés takarítással járjon a tojássütés, jó, ha vannak megfelelő kis edények, amelyekben elkészülhet az étel. A kis ramekin tálak kiválóan alkalmasak omlett vagy rántotta készítésére, mint ahogy a szilikonos formák is. Sokféle típus közül választhatsz, sőt kaphatók már olyanok is, amelyeket kifejezetten az air fryerben való tojássütéshez terveztek. 

Melegítsd elő a sütőt

Tojássütésnél különösen fontos a forrólevegős sütő előmelegítése, ugyanis ez segít egyenletes hőmérsékletet elérni. Készüléktől függetlenül általános szabály, hogy a sütőt legalább 2 percig ajánlott előmelegíteni nem túl magas hőmérsékleten. Ha így készíted a tojást, nem lesz gumiszerű. 

Ne tegyél túl sok tojást a kosárba

Mindannyian szeretnék a lehető leggyorsabban elkészíteni egy finom reggelit, de ne feledd, hogy soha nem jó ötlet telezsúfolni az air fryer kosarát. Ha ramekinekben vagy szilikonos formákban készíted a rántottát, figyelj arra, hogy kellő hely legyen az edények között, hiszen csak így sül át egyenletesen minden adag.

Használj zsiradékot

Sokan az gondolják, hogy a forrólevegős sütőben egyáltalán nem kell olajat használni, de ez nem teljesen van így. A formákba tegyél egy kevés olajat, így könnyebben tudod kivenni a kész rántottát, egyszerűbb lesz a mosogatás és az étel íze is finomabb lesz.

Nem kell ragaszkodni a „sima” rántottához, használj bátran több összetevőt! Az első, amit érdemes kipróbálni, hogy a formába törj fel egy-két tojást, adj hozzá finom fűszereket, keverd el és süsd meg. A fűszereken kívül mehet a tojáshoz kolbász, szalonna és mindenféle zöldség, sajt is.

(Kiemelt fotó: Shutterstock)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.