A sült krumpli az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb köret - és persze, az egyik legnépszerűbb is. Folyamtosan kutatjuk-keressük ropogósságának titkát, ahogyan azt is, hogyan tudná ezt a tulajdonságát megtartani akkor is, amikor jóval kevesebb zsiradékkal, vagy akár anélkül készítjük el. Ehhez az ideálhoz eddig legközelebb az air fryerben készített hasábburgonya áll, hiszen a forró levegős sütő csodája éppen az, hogy egy-két pumpányi olajjal ropogósra süt mindent. Van azonban egy módszer, amivel még ennyi zsiradékra sincs szükség.
Aki szeretné tehát, hogy a kedvenc aranybarna sült krumplija alakbarát változatban is ugyanolyan ropogós legyen, annak mutatjuk a receptet - nem kell hozzá semmilyen extra hozzávaló, csupán két tojás.
Forraljunk fel 1 liter vizet és tegyünk bele 1 kilogramm, előzőleg megtisztított, és nagyobb darabokra vágott burgonyát. Adjunk a vízhez negyed teáskanál szódabikarbónát és 1 evőkanál sót. Főzzük körülbelül 10 percig a krumplit, majd szűrjük le és várjunk legalább fél óráig, hogy a burgonya megszáradjon – papírtörlővel felgyorsíthatjuk a folyamatot. Erre azért van szükség, hogy a burgonya felülete sütés előtt ne legyen vizes, mert ellenkező esetben az alapanyag csak párolódik. Ezután forgassuk olajba, fűszerezzük ízlés szerint, majd terítsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 220 fokon süssük szép pirosra a burgonyát – nagyjából 45-60 perc alatt készül el. Csak akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha nem zsúfoljuk túl a tepsit, ezért ne halmozzuk egymásra a burgonyát, csak egy rétegben terítsük szét!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.