A grízes tészta elkészítéséhez első lépésként a búzadarát a felhevített olajban, közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk.
Félrehúzzuk, majd feöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, végül lefedve állni hagyjuk, hogy a daraszemek megduzzadjanak (vigyázat, mert a víztől nagy gőz csapódik fel).
Közben bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Alaposan lecsöpögtetjük, még forrón a darába forgatjuk, és porcukorral, lekvárral tálaljuk. Ennél egyszerűbben egészen biztosan nem lehet tökéletes grízes tésztát készíteni.
Megjegyzés
Gyors, olcsó, kedvelt édesség, a gyerekek és persze a régi menzások nagy kedvence.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.