A fokhagymát meghámozzuk, nagyon apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A tésztát a csomagoláson feltüntetett útmutatásnak megfelelően megfőzzük.
Míg a tészta fő, egy nagyobb serpenyőben közepes lángon olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagymát, nagyjából egy percig kevergetve pirítjuk, ügyeljünk arra, hogy ne égjen, barnuljon meg, csak az ízt akarjuk kinyerni.
Ha érezzük az illatát, jöhet a megmosott, lecsepegtetett spenót, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nem kell megijedni, ha a serpenyőben alig férnek el a levelek, a hő hatására pár perc kevergetés után összesnek.
Ha már majdnem megfonnyadt a spenót, felöntjük a tejszínnel, hozzáadunk a tészta főzőlevéből, pár percig kevergetve főzzük végül a parmezán felét is hozzáadjuk, ezzel is sűrítjük a szószt. Ilyenkor ha szükséges, még egyszer sózzuk, borsozzuk. Az elkészült alaphoz adjuk a tésztát, alaposan összekeverjük, hogy a spenótos szósz mindenhol bevonja.
Az elkészült spenótos tésztát melegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a spenótos tészta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.