A túrós tészta hozzávalóit: a lisztet, a tojássárgájákat, az egész tojást és az olívaolajat összegyúrjuk. Ha egynemű a tészta, három darabra vágjuk. Az egyik tésztagombócot kilapítjuk, majd belisztezzük a tésztát és a tésztanyújtó gépet is.
A tésztadarabot a nyújtógéppel kinyújtjuk, és egyre vékonyabbra nyújtjuk, miközben állítjuk a vastagságot a gépen. Amikor a tésztát 1 mm vastagságúra kinyújtottuk, akkor ízlés szerinti darabokra felszeljük egy pizzavágóval. A többi tésztadarabbal is ugyanígy járunk el.
Ezután forrásban lévő, sós vízbe tesszük a tésztát, és 2 perc alatt megfőzzük, majd tányérba szedjük és rátesszük a feltéteket, a túrót, a tejfölt és a porcukrot.
Nézd meg videón is, hogy készül a túrós tészta házilag gyúrt tésztából:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.