A túrós tészta hozzávalóit: a lisztet, a tojássárgájákat, az egész tojást és az olívaolajat összegyúrjuk. Ha egynemű a tészta, három darabra vágjuk. Az egyik tésztagombócot kilapítjuk, majd belisztezzük a tésztát és a tésztanyújtó gépet is.
A tésztadarabot a nyújtógéppel kinyújtjuk, és egyre vékonyabbra nyújtjuk, miközben állítjuk a vastagságot a gépen. Amikor a tésztát 1 mm vastagságúra kinyújtottuk, akkor ízlés szerinti darabokra felszeljük egy pizzavágóval. A többi tésztadarabbal is ugyanígy járunk el.
Ezután forrásban lévő, sós vízbe tesszük a tésztát, és 2 perc alatt megfőzzük, majd tányérba szedjük és rátesszük a feltéteket, a túrót, a tejfölt és a porcukrot.
Nézd meg videón is, hogy készül a túrós tészta házilag gyúrt tésztából
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.