A grízes tészta elkészítéséhez a tésztát sós vízben megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben, némi olajon aranybarnára pirítjuk a búzadarát a vaníliás cukorral. Amikor kész, levesszük a tűzről.
A tészta főzővizéből öntünk a megpirult búzadarára kb. 1 deciliternyi mennyiséget. Összekeverjük, lefedjük, és állni hagyjuk 10 percig. Azután rászedjük a tésztát, és alaposan összeforgatjuk. Ízlés szerint picit össze is lehet pirítani.
Tálalásnál a tányérra szedjük a grízes tésztát, szórunk rá egy kevés porcukrot, végül teszünk rá néhány kanál baracklekvárt is.
NÉZD MEG VIDEÓN, MILYEN EGYSZERŰEN KÉSZÜL A GRÍZES TÉSZTA
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.