Amerikai almás pite sós karamellel
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel
Vadas marha
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Az eredeti Baklava
Mirinda-szelet
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Alapételek

Édesburgonya-tócsni sonkával és fűszeres tejföllel: tökéletes pénteki vacsora egy fárasztó hét után

Ha nem tudod, mivel kedveskedj a családnak a hét utolsó munkanapján, íme egy recept, ami garantáltan jó választás. Még nem késő, hogy beszerezd a hozzávalókat és megsüsd ezt a laktató finomságot!

Eredetileg a tócsni (lapcsánka, lepcsánka, cicege, macok, bere) alapja a nyersen reszelt krumpli volt, ám ma már a krumpli mellett készítik cukkiniből, sárgarépából vagy éppen édesburgonyából, ahogy a Vidék íze magazinból hozott receptben is. Így ez az egyszerű étel még ízletesebb lesz, érdemes kipróbálni!

Sonkás édesburgonyatócsni
Egyszerű, de nagyon finom fogás az édesburgonyatócsni sonkával és tejfölös mártogatóssal / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • 1 adag: 450 kcal

Hozzávalók: 

A tócsnihoz: 

  • 60 dkg édesburgonya  
  • fél póréhagyma 
  • 2 dk vaj
  • 25 dkg jó minőségű sonka
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje 
  • 1 gerezd fokhagyma  
  • 3 db tojás  
  • kb. 15 dkg liszt 
  • só 
  • bors 
  •  olaj a sütéshez 

A mártogatóhoz: 

  • 5 dl tejföl 
  • 1 kávéskanál őrölt koriander  
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér  
  • 1 csipet csilipor  
  • só 
  • őrölt fekete bors 

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a burgonyát, lereszeljük, sóval összekeverjük, hagyjuk állni. 
  2. A póréhagymát és a sonkát apróra vágjuk, és együtt a vajon megsütjük. 
  3. A besózott édesburgonyát kinyomkodjuk. Belekeverjük a kicsit hűlt hagymás sonkát, az összevágott petrezselymet, ízesítjük borssal, egy gerezd zúzott fokhagymával. Hozzákeverjük a három egész tojást, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, nem kell nagyon sűrűre keverni, inkább krémes legyen.
  4. Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk. A masszából tenyérnyi lepényeket formázunk, és több adagban megsütjük mindkét oldalukat, közben néha megfordítjuk. Ha kész, papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot.  
  5. A tejfölt összekeverjük az ízesítőkkel, ebbe lehet majd mártogatni a friss tócsnit. 

Tudtad? Ha sütőben vagy air fryerben, minimális zsiradékkal sütöd a tócsnit, egy szuper egészséges ételt kapsz.

Kiemelt fotó: Vidék íze magazin

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.