Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék
Mirinda-szelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Amerikai almás pite sós karamellel
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell
Az eredeti Baklava
Vadasmártás sertéscombbal
Desszert

Amerikai fánk – puha, édes, színes finomság egyszerűen

Ha szereted a fánkot, és mindig vágyakozva nézed az amerikai filmekben látható fánkcsodákat, készítsd el magadnak a színes, kerek finomságokat. Mutatunk egy nagyon egyszerű receptet, amivel még a kezdők is boldogulnak.

Nincs is jobb egy puha, illatos fánknál, ami már az első harapásnál az édes boldogság érzését hozza el. Az amerikai fánk – vagy ahogyan a világ számos pontján ismerik, a donut – mára igazi kultikus édességgé vált. A színes cukormázak, a csillogó szórócukrok és a végtelen ízkombinációk nemcsak látványosak, hanem ellenállhatatlanok is. De mitől más ez a fánk, mint a hagyományos, olajban sült változat? És hogyan készíthetjük el otthon úgy, hogy az eredeti ízélményt kapjuk? Minden fontos és érdekes információt megtudhatsz az amerikai fánkról korábbi cikkünkben, itt pedig jöjjön egy szuper recept!

Amerikai fánk / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Előkészítés és mázazás: 45 perc
  • Sütés: 15 perc
  • 1 adag: 200 kcal 

Hozzávalók (15 darabhoz): 

A tésztához: 

  • 2 db nagy tojás
  • 2 dl tejszín 
  • 10 dkg puha vaj 
  • 30 dkg liszt 
  • fél csomag sütőpor 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 15 dkg porcukor 
  • 1 nagy csipet só  

A mázhoz:

  • ízlés szerint csokoládék (de készíthetsz cukormázat is)

A díszítéshez:

  • színes cukorkák, tortadara, tört mogyoró, kókuszcsipsz stb.

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a tésztát, külön tálban a nedves (tojás, tejszín, vaj), és egy másikban a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, vaníliás cukor, porcukor, só), majd a két tál tartalmát összevegyítjük. Nem szabad túlkeverni.
  2. A masszát habzsákba töltjük. A lyukas fánksütő mélyedéseit alaposan kikenjük zsírral vagy vajjal. Belenyomjuk a tésztát (háromnegyedig, mert nőni fog). 180 fokon jó negyedóra alatt sül meg.
  3. Ha kész, teljesen kihűtjük. Többféle színű csokit olvasztunk, belemártjuk a fánkok felső felét, és tetszés szerint még megszórjuk apró, színes cukorkával, tört mogyoróval, kókuszcsipsszel stb. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.