A fánk a farsangi szezon egyik legikonikusabb desszertje, amely szinte minden ország gasztronómiájában megtalálható valamilyen formában. A könnyű, levegős kelt tésztából gyúrt édesség főként olajban sütve készül, amitől kívül aranybarna és ropogós, belül pedig puha, foszlós lesz. A fánkot leggyakrabban porcukorral megszórva, lekvárral vagy vaníliakrémmel töltve fogyasztjuk, de az egyszerűbb csöröge is nagyon népszerű itthon. A következő túrós fánk éppen olyan egyszerű, mint a közkedvelt csavart verzió, de egy kicsit extrább változat, hiszen krémes túrótöltelék teszi gazdagabbá az ízvilágát. Íme a recept!
A töltelékhez:
Előkészítés és sütés: 1 óra
Pihentetés: 30 perc
Egy adag: kb. 280 kcal
A túrótöltelékbe reszelt citrom- vagy narancshéjat is tehetünk, de ízesíthetjük fűszerekkel, például fahéjjal is. Házi baracklekvárt kínálhatunk mellé.
(Forrás: Vidék íze magazin)
Nem csak a magyar gasztronómiában népszerű édesség a fánk. Franciaországban a beignet, Olaszországban a bomboloni, az Egyesült Államokban pedig a gyűrűformájú amerikai fánk, vagyis a donut hódít. Ha idén szeretnél egy különleges fánkreceptet is kipróbálni, Szabi, a pék videós segítségével páratlan siker- és ízélményben lesz részed.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.