Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos
Mákos guba
Babgulyás
Kínai szezámmagos csirke
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen
Tárkonyos csirkeraguleves
Finomfőzelék
Vadas marha
Farsangi szalagos fánk
Kapros tökfőzelék virslivel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

10 isteni szalagos farsangi fánk recept, ha nincs meg a nagyié!

Farsangi fánk recept
A farsangi időszak szupersztárja egyértelműen a szalagos fánk, és hát ahány ház, annyi fánkrecept. Ha valakinek nem lennének szájról-szájra adott családi receptek a birtokában, vagy csak kíváncsi, mások hogyan csinálják, annak mutatunk néhány kipróbált, jól bevált variációt!

A nagyböjt előtti farsangi időszak kötelező eleme a fánk, aminek fontos jellemzője az úgynevezett szalag, azaz, hogy a középbarnára pirult sütemény oldalán, körben egy világosabb csík húzódik. A városi legendával ellentétben nem olyan nagy ördöngösség elérni ezt az állapotot, csupán néhány apró trükköt kell bevetni!

  • A sütéshez használt edénynek elég magas legyen az oldala, hogy a forró olaj ne fröccsenjen ki. Legjobb a zománcozott vagy rozsdamentes acélból
  • Az olajat 170-180 fokra kell felhevíteni. Ellenőrzésül tedd bele egy fakanál nyelét: ha buborékok jönnek fel mellette, a zsiradék elérte a megfelelő hőmérsékletet. Amennyiben nem elég forró az olaj, a tészta sok zsiradékot szív magába. Fontos: a fánkot és az édes tésztákat mindig friss olajban kell sütni!
  • Kis adagokat helyezz a forró zsiradékba! Ne rakd tele a lábost, mert a tészta lehűtheti az olajat, és azért sem, mert a fánkok a sütés közben megdagadnak.
  • A tészta egyik oldalának közepét kissé nyomd be, majd ezzel a felével lefelé tedd a lábosba. Az edényt fedd le, és a fánkalját süsd aranyszínűre. Ezután fordítsd meg, és fedő nélkül süsd meg a másik oldalát. A kész süteményt törlőpapírra vagy rácsra szedve csöpögtesd le.
  • Porcukorral megszórva, rummal vagy pálinkával ízesített baracklekvárral kínáld. Meghempergetheted vaníliás cukorban vagy kókuszreszelékben, de citromos mázzal megkenve is finom.

És most következzenek a kipróbált, bomba biztos fánk receptek!

FOSZLÓS FARSANGI FÁNK >>>

/Fotó: Shutterstock
/Fotó: Shutterstock

TÖLTÖTT SZALAGOS FÁNK (CSOKIS, VANÍLIÁS, LEKVÁROS) >>>

/Fotó: Mindmegette
/Fotó: Mindmegette

FÁNK, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI >>>

/Fotó: Mindmgette
/Fotó: Mindmgette

ELRONTHATATLAN SZALAGOS FÁNK >>>

/Fotó: Shutterstock
/Fotó: Shutterstock

KLASSZIKUS FARSANGI SZALAGOS FÁNK >>>

/Fotó: Mindmegette
/Fotó: Mindmegette

KÖNNYŰ SZALAGOS FÁNK >>>

/Fotó: Shutterstock
/Fotó: Shutterstock

NAGYMAMA FÉLE FÁNK >>>

/Fotó: Shutterstock
/Fotó: Shutterstock

TÖLTÖTT SZALAGOS FÁNK (BERLINER) >>>

/Fotó: Mindmegette
/Fotó: Mindmegette

FARSANGI SZALAGOS FÁNK >>> 
 

/Fotó: Mindmegette
/Fotó: Mindmegette

PILLEKÖNNYŰ FÁNK >>>

/Fotó: Shutterstock
/Fotó: Shutterstock

Nézd meg videón, hogyan készül a szalagos farsangi fánk:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.