A bő olajban sült ételek, azaz a lángos, a fánk és a rántott hús nem tartoznak a legegészségesebb fogások közé. A lángos és a fánk azonban akkor a legfinomabb, ha forró olajban sütik, ugyanis az olaj is adja ezek utánozhatatlan ízét, meg persze ennek az elkészítési módszernek köszönhetően lesz a kelt tészta valóban levegős, légiesen könnyed. Lángost és fánkot is lehet sütni azonban sütőben is, ám arra érdemes készülni, hogy az állaga más lesz, és az ízéből is hiányozni fognak az olajos aromák, az azonban biztos, hogy egészségesebb, mint a klasszikus verzió.
A sütőben sült fánk alapja ugyanúgy kelt tészta, mint a szalagosnak, a különbség tényleg a sütés módjában van. Ha nem szeretnéd kihagyni idén farsangkor a fánkot, de odafigyelnél az alakodra, esetleg nem szeretnél a forró olajjal bajlódni, akkor próbáld ki a sütős fánkreceptünket, amit videón is megmutatunk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.