Az előző napról maradt burgonyapürét a zöldborsóval együtt keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját. Jól összekeverjük, és evőkanál segítségével kroketteket formázunk belőle.
A kroketteket áthúzzuk az elkevert tojásfehérjéken és megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd megismételjük a műveletet, hogy a panír vastagabb legyen.
A kroketteket óvatosan a felhevített olajba engedjük és aranybarnára sütjük kb. 3 perc alatt. Végül konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni.
Megjegyzés
Ráérős hétvégén süsd meg a maradék pürét lepénynek, majd rakd meg vajon megfonnyasztott spenótlevéllel, valamint tükörtojással és kínáld villásreggelire! A lepény lekvárral vagy salátával is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.