A csomagon olvasható utasítás szerint főzzük ki a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben, majd szűrjük le.
A szószhoz apró kockára vágjuk a vöröshagymát és egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, néhányat keverünk rajta, majd hozzáöntjük a kockára vagy csíkokra vágott sonkát. Jól összepirítjuk, és mehet hozzá a zöldborsó is.
Néhány perc után hozzáadjuk a tejszínt, és a liszttel csomómentesre kikevert tejet is. Összeforraljuk, hogy sűrűbb ragut kapjunk. Fűszerezzük sóval, borssal, és egy kevés szerecsendióval. Miután besűrűsödött a szósz, hozzáöntjük a tésztát, és jól átkeverjük az egészet.
Egy közepes méretű jénai sütőtálba öntjük a keveréket, elegyengetjük, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy a sajt jól rápiruljon.
NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A SONKÁS-BORSÓS RAKOTT TÉSZTA
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.