A tésztát a leírás szerint sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
A mazsolát beáztatjuk a rumba.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal. Hozzáadjuk a mézet, a citrom héját és levét, a tejfölt, a fahéjat és a csipet sót. Alaposan elkeverjük.
A masszához hozzáadjuk a darált mákot, a rumba áztatott mazsolát és ráreszeljük az almát. Összekeverjük a tésztával.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, és kb. a kétharmadát hozzákeverjük a mákos-almás tésztához. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt edénybe töltjük. A maradék tojáshabot a tetejére simítjuk, hogy ne száradjon ki a tészta.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül az almás-mákos rakott tészta!
Megjegyzés
Ha langyosra hűlt, lekvárral vagy vaníliaöntettel kínáljuk.
Elkészítettem ezt a finom almás-mákos rakott tésztát, annyi változtatással hogy cukorbetegként is meg tudtam enni. Remek recept, nagyon finom, csakis ajánlani tudom mindazoknak akik szeretik a mákot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.