A tésztát a leírás szerint sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
A mazsolát beáztatjuk a rumba.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal. Hozzáadjuk a mézet, a citrom héját és levét, a tejfölt, a fahéjat és a csipet sót. Alaposan elkeverjük.
A masszához hozzáadjuk a darált mákot, a rumba áztatott mazsolát és ráreszeljük az almát. Összekeverjük a tésztával.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, és kb. a kétharmadát hozzákeverjük a mákos-almás tésztához. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt edénybe töltjük. A maradék tojáshabot a tetejére simítjuk, hogy ne száradjon ki a tészta.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül az almás-mákos rakott tészta!
Megjegyzés
Ha langyosra hűlt, lekvárral vagy vaníliaöntettel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.