A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A sárgáját belekeverjük, majd részletekben a lisztet is beleszitáljuk. Óvatosan dolgozzunk, hogy a hab ne törjön össze.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük. A keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe lapítjuk. A diót durvára vágjuk és egyenletesen az alma tetejére szórjuk, majd a vajkaramellét is kisebb darabokra vágjuk és a dió tetején eloszlatjuk. Végül a piskótamasszát ráöntjük, és 160 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.
Az almalevet a fahéjjal és a vaníliás cukorral felforraljuk, és a kész süteményre locsoljuk úgy, hogy mindenhol érje. Ezután a süteményt egy másik tepsi segítségével átforgatjuk. Ha teljesen kihűlt, a mascarponéval és a cukorral felvert tejszínnel rétegezzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.