- A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A meghámozott körtéket félbevágjuk, és eltávolítjuk a magházukat. A csokoládét apróra vágjuk vagy durvára reszeljük.
- Robotgép habverőjével a vajat felhabosítjuk a cukorral, és egymás után hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütő- és a kakaóporral, majd tálba szitáljuk és apránként a tojásos keverékhez adjuk. Keverés közben lassan belecsorgatjuk a tejet, végül a csokoládét és a lekvárt is a masszába dolgozzuk.
- Vajjal kikenünk egy kb. 25 x 25 cm-es formát. Egyenletesen beletöltjük a tésztát, kirakjuk a fél körtékkel, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 45-50 percig, amíg a körték jól megpuhulnak. A tésztát tűpróbával ellenőrizzük, majd kivesszük, és kissé hűlni hagyjuk. Kockákra vágva, mentalevéllel díszítve kínáljuk.
Körtés sütemény receptek >>>