A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, majd durvára reszeljük.
Egy tálban összeforgatjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, egy csipet őrölt fahéjat és a darált mogyorót.
Keverőtálban habosra keverjük a tojásokat az olajjal és a cukorral. Kis adagokban hozzákeverjük a lisztes keveréket, a kinyomkodott reszelt cukkinit, 15 dkg felaprított étcsokit, valamint néhány szem egész mogyorót és mandulát.
A masszát kiolajozott vekniformába simítjuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 70 perc alatt készre sütjük.
Kivesszük a formából, hagyjuk kihűlni.
A maradék csokit darabokra tördeljük, majd vízgőz fölött megolvasztjuk. Vékony csövű habzsákba töltjük, és ízlésünk szerint díszítjük vele a süteményt. Hagyjuk megdermedni. Szeletelve tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a csokis cukkinis süti - áfonyával!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.