A vajas darált kekszet összeforgatjuk egy tálban az olvasztott vajjal és egy csipet sóval. Kibélelünk egy kisebb méretű tepsit – kb. 30x20 cm-s – sütőpapírral és egyenletesen belenyomkodjuk a morzsás keverétek, majd betesszük a hűtőbe pihenni.
Közben a krémhez egy nagyobb, magas falú edénybe vizet engedünk és feltesszük melegedni. Egy fém keverőtálban, aminek az alja illeszkedik az edényhez, kikeverjük kézi habverővel a citromlevet, a cukrot, a tojást, a sót, a tejszínt és a keményítőt.
Amikor gyöngyözik a víz, rátesszük a krémes tálat, beleaprítjuk a tárkonyt és folyamatos keverés közben, vízgőz fölött puding sűrűségűre főzzük. Ha érezzük, hogy kezd besűrűsödni, levesszük a melegről és egy szitán keresztül átöntjük egy műanyag tálba. Kivesszük a hűtőből a megdermedt kekszes alapot, majd a kihűlt krémet ráöntjük és szépen elosztjuk rajta.
120 fokora előmelegített sütőben lassan, türelemmel sütjük meg a sütit, hogy ne ugorjon össze a krémbe kevert tojás. Kb. 20-25 percig hőkezeljük, de közben folyamatosan figyeljük. Ha megmozgatva a tepsit kocsonyás állagúnak tűnik a krém, lekapcsoljuk a sütőt és hagyjuk benne kihűlni a süteményt.
Pár óra múlva leszélezzük, meleg vizes késsel felszeleteljük.
Nézd meg videón, hogyan készül a citromos kekszes kocka
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.