A vajat felolvasztjuk, majd megkenjük vele a tepsit. (Én sütőpapírt is tettem a tepsibe, így értelemszerűen a sütőpapírt kentem meg az olvasztott vajjal.)
A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukort, a vaníliás cukrok, a sütőport és szódabikarbónált, a sót, majd alaposan összekeverjük.
A lisztes keverék felét egyenletesen beleszórjuk a vajjal kikent, 22x32 cm-es tepsibe, a maradékot pedig félretesszük.
A tepsiben lévő lisztes keverékre egyenletesen rámorzsoljuk a túrót, majd ízlés szerint megszórjuk a feldarabolt eperrel.
Ezután megszórjuk ízlés szerint őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen rászórjuk a maradék lisztes keveréket.
A tojásokat tálba ütjük, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. Ráöntjük a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd rácsipkedjük a vajat. Ezután villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet.
Légkeverésen 170 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd addig sütjük (kb. 50 perc), amíg szép aranybarna lesz a sütemény teteje.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. (Amennyiben sütőpapírt is tettünk a tepsibe, akkor pár perc után, a papírral együtt emeljük át egy rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.)
Nézd meg videón, hogyan készül az epres lusta asszony rétese
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.