A körtés-kókuszos kevert süti elkészítéséhez a tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, a tejjel és az olajjal.
A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a sóval, majd apránként a tojásos elegyhez forgatjuk. Sűrű tésztát kell kapnunk.
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, hosszában megfelezzük, végüket levágjuk. Magházukat óvatosan, késsel kivágjuk. Külső oldalukat sűrűn beirdaljuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. Belenyomkodjuk a felezett körtéket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
Miután teljesen kihűlt a sütemény, felszeleteljük, porcukorral és mandulaforgáccsal meghintve tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a körtés kókuszos kevert sütemény:
Megjegyzés
Nagyon egyszerű, de annál finomabb kókuszos kevert süteményt készíthettek a recept alapján.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.