Meghámozzuk, felnegyedeljük, kimagozzuk, majd felszeleteljük az almát. Meglocsoljuk meg 1 ek citromlével.
Habosra keverjük a puha, felkockázott vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, 1 csipet sót, a tojást és a tojássárgáját. Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport, majd a tejet, a citromlevet és a kókuszreszeléket.
Kivajazunk és kilisztezünk egy tepsit, majd belesimítjuk a tésztát, megszórjuk mandulával, szorosan, egymás mellé tesszük az almaszeleteket, és megszórjuk cukorral, és 190 fokra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjéket lágy habbá verjük 1 csipet sóval, majd hozzáadjuk a porcukrot, és verjünk belőle kemény habot. Belekeverjük a citromlevet és a kókuszreszeléket.
15 perc elteltével kivesszük a süteményt, és rásimítjuk a kókuszos tojáshabot. 180 fokon további 20-25 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.