Egy nagyobb keverőtálban kihabosítjuk a cukrot a tojásokkal, majd belekeverjük a kefirt és az olajat.
Összeszitáljuk a lisztet és a sütőport, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a tojásos masszához. Alaposan kikeverjük a tésztát.
Egy nagyobb tepsit vékonyan kivajazunk, és belefektetünk egy nagyobb sütőpapírt, szépen elsimítjuk a tepsiben. Beleöntjük a tésztát, és beledobáljuk a kimagozott, leöblített meggyet.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig, majd tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva, kockákra vágva tálaljuk.
NÉZD MEG A MEGGYES BÖGRÉS SÜTI ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN
Megjegyzés
Tipp: friss meggy helyett használhatunk befőtt vagy mirelit gyümölcsöt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.