Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Krémes spenótfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Tárkonyos csirkeraguleves
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-csirkemell
Meggy

Receptek meggy hozzávalóval

Leírás

Senkit nem fog meglepni, ha azt mondjuk, hogy a meggy a cseresznye rokona, kinézetükben ugyanis nagyon hasonlítanak, ám ízük eltér egymástól. Mindkettő a csonthéjasak családjába tartozik, és mindkettő pirosas-mélybordó színben játszik. Hazánkban is őshonos a meggyfa, ahogyan a cseresznyefa is. 
A kissé fanyar meggy tökéletes kiegészítője megannyi süteménynek: meggyes pite, meggyes lepény, meggyes piskóta, meggyes rétes, Fekete-erdő tora, meggyes gombóc….és még sokáig sorolhatnánk a kultikus nagymamaféle süteményeket. Meggyből nemcsak mennyei lekvárt, befőttet, hanem frissítő gyümölcslevest is lehet készíteni a nyári kánikulában. Magában is nagyon finom, különösen azoknak nagy kedvencük, akik szeretik a savanyú ízeket. Diétázóknak is ajánljuk a meggy fogyasztását, hiszen alacsony a kalóriatartalma, miközben tele van hasznos vitaminokkal, amik még az emésztést is segítik.

Mikor vedd?

A meggy szezonja nyár elején-közepén van. Ilyenkor érdemes bevásárolni, és tartósítani, befőzéssel vagy fagyasztással.

Hogyan tárold?

Ha a meggyet szárasan veszed le a fáról, tovább eláll. Hűvös, sötét helyen tárold fogyasztásig!
Tápérték(100 g)
50 kcal Energia
0.3 g Zsír
10.6 g Szénhidrát
1 g Fehérje
Meggy receptek (633 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.