Az egyszerű joghurtos-meggyes piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A sárgáját a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd a vajat, a joghurtot és az előtte sütőporral elkevert lisztet felváltva hozzáadagoljuk, közben folyamatosan keverjük. A végén hozzákeverjük a tojáshab felét is.
A tojáshab másik felét már csak kanállal forgatjuk bele nagyon óvatosan (ne törjük össze). Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és a tetejére szórjuk a kimagozott meggyet.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 perc alatt készre sütjük, végül tűpróbával ellenőrizzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.