A lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és az étolajat. A simára kevert tésztát egy kiolajozott, majd zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk.
A kimagozott meggyet pici lisztben megforgatjuk, majd megszórjuk vele a tésztát.
165 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (35-40 perc). Ha kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Én mindig dupla adagból szoktam csinálni, mert a dupla adagból lesz egy nagy gáztepsi! Segítségül: 1 bögre = kb. 2,5 dl
A receptet Kovács Tamásné Viki küldte.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.