A potyogtatós meggyes pite receptjének elkészítéséhez a friss meggyet alaposan lemossuk, kimagozzuk, majd hagyjuk lecsöpögni.
Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sütőport, majd a cukrot. Hozzáöntjük a tejet, beleütjük a tojásokat, végül az 1 deci olajat is hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük. Ne maradjanak benne csomók.
A tésztát az előzőleg kiolajozott és lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük, majd a meggyet belepotyogtatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük a pitét. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Megjegyzés
A család legkedveltebb sütije, mert nagyon finom, egyszerű és gyorsan össze lehet dobni.
A receptet Ildikó, a fotót Mártika küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.