Nagyobb lábasban kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Rádobjuk az 1 cm-es csíkokra vágott kelkáposztát, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát is.
Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és puhára főzzük.
A rántáshoz olajat hevítünk, megszórjuk liszttel, pirítjuk egy kicsit. Megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, adunk hozzá egy pici vizet, majd a főzelékhez csorgatjuk. Egyet forralunk még rajta.
A kelkáposzta főzeléket kínálhatjuk fasírttal, friss kenyérrel, sült kolbásszal.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KELKÁPOSZTA FŐZELÉK
Megjegyzés
Kelkáposzta főzelék recept, amelyet nagyon egyszerűen elkészíthettek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.