A fehérboros vöröslencse-főzelék elkészítéséhez az apróra vágott hagymát egy kevés olajon félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát (bele is nyomhatjuk), és tovább dinszteljük együtt.
Amikor már átlátszóak, hozzáöntjük a fehérbort és a fehérborecetet. Addig főzzük, amíg a hagyma szinte teljesen pépes nem lesz, és a bor elpárolog. Ezután belekeverjük az 1 ek mustárt.
A lencsét egy szűrőben átmossuk, majd a hagymás pépre öntjük, és 1-2 percig dinszteljük vele. Ezután hozzáöntünk 4 dl vizet, beletesszük a babérlevelet, a szárított petrezselymet, megsózzuk és -borsozzuk, majd közepes hőmérsékleten, lefedve készre főzzük.
Közben a tápiókakeményítőt csomómentesre keverjük 1 dl vízzel, és hozzákeverjük az 1 tk mustárt is.
Amikor a lencse már majdnem megfőtt, ez kb. 15 perc, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tápiókakeményítős-mustáros vizet. Ezzel még egyszer felforraljuk, és kész is a főzelék. Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk petrezselyemmel. Zöldségfasírt, de grillezett csirkemell is illik hozzá.
Nézd meg videón, hogyan készül a vöröslencse főzelék!
Megjegyzés
A recept búzaliszt és tejmentes, így az erre érzékenyek is bátran elkészíthetik ezt a nagyon finom főzeléket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.