Tojásos nokedli fejes salátával
Mirinda-szelet
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Zsemlegombóc
Vadas marha
Klasszikus grízgaluska leves
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék
Dubarry-csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babérlevél

Receptek babérlevél hozzávalóval

Leírás

A babérfa levelét szárítva fűszerként használhatjuk: sok húst, köretet, többek között főzelékeket, és leveseket ízesít meg. A babérlevelet már felmenőink is használták a népi gyógyászatban, ugyanis a levelek rengetek vitamint - A-vitamint, C-vitamint, B6-vitamint, kalciumot, mangánt, és vasat is-  tartalmaznak. Továbbá a görög mitológiában is nagy szerepe van a babérlevélnek. Nevesítve Apollóhoz kötik ennek a különleges fűszerünknek az eredetét, továbbá a római császárok is babérkoszorút használtak, hatalmuk, különleges létük kifejezésének jeléül. A babérlevélnek több típusa is van, amik a származási helyükben különböznek. Szárítva, egészben, vagy őrölt formában is felhasználhatóak. 

Mikor vedd?

Babérlevelet bármikor, bármelyik boltban beszerezhetsz.

Hogyan tárold?

Tárold a babérlevelet hűvös, száraz helyen, a csomagolásában, vagy jól zárható fűszertartó dobozban.
Tápérték(100 g)
313 kcal Energia
8.4 g Zsír
48.7 g Szénhidrát
7.6 g Fehérje
Babérlevél receptek (1795 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.