A vöröshagymákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. Egy lábasban vajat és olajat forrósítunk, majd hozzáadjuk a hagymakarikákat, és innentől lassabb tűzön dinszteljük kb. 30 percig.
Hozzáöntjük a bort, és nagy lángon forraljuk néhány percig. Meghintjük a liszttel, és alaposan elkeverjük.
Hozzáöntjük az alaplét, sózzuk és borsozzuk, babérlevéllel és a leöblített kakukkfűvel ízesítjük, majd kis lángon 20 percig főzzük.
Közben megpirítjuk a kenyérszeleteket, és lereszeljük a sajtot.
A kész levest hőálló tálkákba adagoljuk, mindre 1-2 szelet pirítóst teszünk, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tálkákat nagy tespibe tesszük, és a forró sütőbe toljuk addig, amíg a sajt megolvad.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A FRANCIA HAGYMALEVES
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.