A francia hagymaleves elkészítéséhez az olajat felforrósítjuk, és közepes lángon 10 percig pirítjuk rajta a megtisztított, vékonyan felkarikázott hagymát. Azután meghintjük a liszttel, és kissé lepirítjuk.
Felöntjük a borral, valamint 1 l vízzel, majd hozzáadjuk a húsleveskockákat, és addig kevergetjük, amíg azok feloldódnak. Megsózzuk, megborsozzuk a levest. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük.
A bagettet szeletekre vágjuk, elrendezzük őket a sütőtálcában, és aranyszínűre sütjük a 225 fokos sütőben.
A levest a konyakkal ízesítjük. Ha szükséges, ismét megsózzuk, megborsozzuk. Elosztjuk 6 db tűzálló csészében, mindegyik adagra 1-1 szelet pirított bagettet teszünk, és a tetejüket megszórjuk a reszelt sajjtal. Végül a 220 fokos sütőbe toljuk 5-7 percre. Azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.