A francia hagymaleves elkészítéséhez egy öntöttvas lábasban, lassú tűzön megolvasztjuk a vajat és az olívaolajjal, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd lefedve 15 percet pároljuk. Időnként megkeverjük.
A fedőt levéve kb. 30 percig, folyamatos kevergetés mellett tovább pároljuk, pirítjuk a hagymát, amíg aranysárga nem lesz.
Ráhintjük a lisztet, habverővel kevergetve felöntjük egy merőkanál forró vízzel, majd hozzáöntjük a maradék forró vizet. Enyhe tűzön minimum 15 percet főzzük, megsózzuk, megborsozzuk.
A tojássárgáját egy merőkanál hagymalevessel összekeverjük, majd állandó kevergetés mellett a tűzről levett levesbe öntjük.
Tűzálló leveses tálkák aljába helyezzük a pirított kenyeret, megszórjuk reszelt sajttal, rámerjük a hagymalevest, majd 5-10 percre betessszük a 190 fokra előmelegített sütőbe, míg a sajt megolvad, és egy kicsit megpirul a tetején.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.