Az őszi hagymaleves elkészítéséhez a burgonyát, a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk és felaprítjuk (minél kisebb kockára vágjuk, annál hamarabb megfő).
A kókuszzsíron megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, és lassú fokozaton üvegesere pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felaprított burgonyát, a sárgarépát és a karalábét. Összekeverjük, és 5 percig kevergetve pároljuk.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a fűszereket, és lefedve puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor megfőtt, hűlni hagyjuk, kivesszük belőle a babérleveleket, és botmixerrel pürésítjük. Ha szeretnénk, egy kis tejszínnel gazdagíthatjuk.
Megjegyzés
Én tálalásnál tettem rá reszelt sajtot és schnittlauch-t. De lehet pirított zsemlekockákkal vagy ízlés szerint bármivel lehet tálalni, akár magába enni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.