A gombákat megtisztítjuk, a szárukat levágjuk, és felszeleteljük. Pár szeletet félretehetünk a későbbiekre pirításra, díszítésként a levesünk tetejére. Kettő darab salotta hagymát apróra vágunk, három gerezd fokhagymát megtörünk és felaprítunk.
Egy nagyobb falú edényt a tűzhelyre teszünk, belehelyezünk két kocka vajat, és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és az oregánót.
Nagyjából 3 perc összeforgatás után hozzáöntjük a gombákat. Amint a leve elpárolgott, beletesszük a fokhagymát, a fokhagyma-granulátumot és az édes pirospaprikát. Összeforgatjuk, majd nyakon öntjük 1,5 dl száraz fehérborral.
5 perc alatt elpárologtatjuk az alkoholt, és hozzáadunk egy teáskanál miso pasztát és két teáskanál lisztet. Keverünk rajta egyet, hozzáöntjük az alaplevet, esetünkben ez csirkés volt, de zöldségalaplé is lehet. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve készre főzzük 20 perc alatt.
Az apróra vágott bacont egy serpenyőbe helyezzük, amint pirulni kezd, mellétesszük a shimeji gombát. Nagyjából 5 perc alatt készre pirítjuk, kivesszük, és megpirítjuk a gomba felszeletelésénél félretett, három szelet gombánkat is.
A leveshez tunkolni sajtos pirítóst készítünk a kenyér- vagy bagettszeletekből és a lereszelt sajtból.
A leves alatt a lángot kisebbre vesszük, és hozzákeverjük a tejszínt. Egyet rottyantunk rajta, majd hozzáadunk egy csokor apróra vágott petrezselymet.
Tálalunk, a leves tetejére tesszük a szeletelt gombákat, a pirított bacont és a shimeji gombát, megszórjuk petrezselyemmel, és már fogyaszthatjuk is.
Nézd meg videón, hogyan készül a krémes gombaleves pirított baconnel és pirítóssal:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.