A tejszínes gombaleves elkészítéséhez egy lábasban a vajat és az olajat felmelegítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és 2-3 perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és 1 percig együtt pároljuk őket.
Hozzáadjuk a gombát és 2 tk kakukkfüvet és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a bort és 3 percig főzzük.
A lisztet a gombára szórjuk, jól összekeverjük és főzzük további 2 percig. Hozzáadjuk az alaplét, összekeverjük és hagyjuk felforrni. Levesszük a hőfokot, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a szétmorzsolt leveskockát.
Lefedjük és 10-15 perc alatt megfőzzük. A legalacsonyabb hőfokon hozzákeverjük a tejszínt, összefőzzük, de nem forraljuk már fel.
Belekeverjük a friss petrezselymet és a maradék kakukkfüvet. Melegen tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a tejszínes gombaleves
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.