A gombákat megmossuk, felszeleteljük, a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük.
A hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, majd hozzáadjuk a gombákat, és pirítani kezdjük.
Ha a gomba kieresztette a levét, akkor az őrölt köménnyel, a háromféle paprikával, sóval és borssal ízesítjük.
Főzés közben az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Ha megpuhult a gomba, hozzáadjuk a fokhagymát, majd behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel.
Ameddig a gomba fő, a nokedlihez a tojásokat elhabarjuk 1 dl vízzel, hozzáadjuk a lisztet egy csipet sóval együtt, és elkeverjük. Nokedliszaggatóval forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, és készre főzzük. Végül leszűrjük, és ezzel tálaljuk a gombapaprikást.
Nézd meg videón, hogyan készül a gombapaprikás galuskával
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.