A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csiperkegomba

Receptek csiperkegomba hozzávalóval

Leírás

A se nem (szigorú értelemben vett) növény, se nem állat, mégis élőlény gombák megosztják az embereket is: sokan imádják, sokan inkább messziről elkerülik a gombatartalmú ételeket. 

A jó minőségű gomba nem foltos, nincs rajta sérülés, nem törött, ép és egészséges. A boltok polcain kapható gombákat a közhiedelemmel ellentétben kimondottan erre a célra létrehozott gombafarmokon termesztik.

Felhasználható nyersen salátákba, vagy párolva köretként, levesekhez, töltve, sütve, de nagy népszerűségnek örvend például a rántott gomba is – nem csak a vegetáriánusok körében.

Vigyázzunk, mert könnyen összetéveszthető a gyilkos galócával! Amennyiben magunk szedtük az ebédhez valót, úgy mindenképp vizsgáltassuk be gombaszakértővel – ezt magánszemélyeknek térítésmentesen elvégzik bármelyik piacon.

Mikor vedd?

A gombák szezontól függetlenül szinte egész évben kaphatók.

Hogyan tárold?

A gomba relatív kényes alapanyag, tárolása mindenképp szárazra törölve javasolt, a hűtő alsó fiókjába téve pár napig őrzi meg szavatosságát.
Tápérték(100 g)
22 kcal Energia
0.3 g Zsír
2.3 g Szénhidrát
3.1 g Fehérje
Csiperkegomba receptek (544 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.