A zöldbabos gombapaprikás elkészítéséhez a zöldbabot enyhén sós vízben roppanósra főzzük.
A finomra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük egy kevés vízzel. Összeforraljuk, majd rádobjuk a felszeletelt gombát, a feldarabolt paprikát és a paradicsomot. Az egészet puhára főzzük, közben ízesítjük sóval, borssal, csilivel, paradicsompürével. Végül hozzáadjuk a zöldbabot is.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd hozzáöntjük a gombapaprikáshoz, és az egészet összeforraljuk. (Ha sűrű lennen vízzel hígítjuk).
A nokedlihez egy tálba tesszük a lisztet, összevegyítjük a sóval, a felaprított kaporral, a közepébe mélyedést készítünk, ide ütjük a tojást, és hozzáöntünk annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk (nem kell túl dolgozni). Bő, lobogó sós vízbe nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztát, amint feljönnek a víz felszínére a galuskák, szűrővel kivesszük, és folyóvíz alatt átöblítjük, majd egy tálba tesszük, azután egy kevés olvasztott zsírral alaposan átforgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.