Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a megtiszított, apróra vágott hagymát és kápia paprikát, majd pár perc múlva az apróra vágott paradicsomot is beletesszük.
Sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük az apróra vágott zellerzöldet, rozmaring- és kakukkfűleveleket, a petrezselyem felét, majd amikor megpárolódtak a zöldségek, az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és egy botmixerrel lepürésítjük a pörköltalapot.
Az edényt visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkemellet és a combokat, meghintjük pirospaprikával, megsózzuk, beleforgatjuk a szaftba, lefedjük, és puhára főzzük a húst.
Amíg a pörkölt fő, elkészítjük a nokedlit: a tojást kikeverjük a vízzel, apránként hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Amikor a tészta elválik az edény faltók, egy nokedliszaggató segítségével, lobogó, sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha kifőtt egy adag, szűrőkanállal olajozott tálba szedjük.
Tálaláskor a nokedlit a tányérokba szedjük, rárakjuk a csirkepörköltet, meglocsoljuk a sűrű szafttal, ízlés szerint, tejföllel.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÍTI GÁSPÁR BEA A CSIRKEPÖRKÖLTET!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.